top of page
  • cpapaemman

O κόσμος των δράκων μέρος δεύτερο !





Σε συνέχεια του προηγουμένου σχεδίου μαθήματος καταπιανόμαστε με την χρονική διάρκεια 20ο έως 40ο λεπτό της ιστορίας της RAYA AND THE LAST DRAGON .


Αρχικά πραγματοποιούμε διερευνητικές ερωτήσεις

Σε πόσα μέρη είναι χωρισμένος ο κόσμος της Ραγια?

Ποιο είναι το όνομα της ηρωίδας ?

Τι συμβολίζει το γκρουτ?

Πόσα μέρη έσπασε το πετράδι?

Πως λέγεται ο Δράκος?

Τι πιστεύετε οτι θα γίνει?


Έπειτα βλέπουμε την συνέχεια της ταινίας


ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ


1.Ένα κοριτσάκι με κάποιο αντικείμενο που μοιάζει με κόσμημα παριστάνι τη Ράγια και μπαίινει στο κέντρο της τάξης που έχει αδειάσει για να δημιουργηθεί χώρος. Τα υπόλοιπα παιδιά έχουν μοιραστεί και έχουν φτιάξει τα 5 κομμάτια του δράκου . Μόλις το κοριτσι βάλει το κόσμημα στο έδαφος αφου μπει με κατάλληλη μυστηριακή μουσική στο χώρο , τα παιδιά συγκεντρώνονται μπροτά της και φτιάχνουν έναν δράκο . Στη συνέχεια αρχίζει διάλογος

παιδιά : Ποιά είσαι

κοριτσι : Είμαι αυτή που σε λευθέρωσε

παιδια : Τι μέρα είναι ......... κ.ο.κ.


2. Μοιράζονται πανιά στα παιδιά και φτιάχνουν με αυτά έναν λαβύρινθο και αρχίζουν να περνάνε ο ένας δίπλα από τον άλλον σαν να αποφε΄τγουν εμπόδια.


3. Έπειτα μιμούνται κινήσεις δράκων που αποφεύγουν παγίδες και κινήσεις ανθρώπων εμπνεόμενοι από το animation που παρακολούθησαν.


4. Όλοι φτιάχνουν μία βάρκα που στροβιλίζεται γυρω γυρωω ώσπου πέφτουν κάτω και φωνάζουν σωθήκαμε.


5. Ένα παιδιά καθισμένο σε καρέκλα κρατάει ένα μπλε πανί που συμβολίζει το πετράδι , δύο κορίτσι με κατάλληλη μουσική φτάνουν δίπλα στο παιδί ενώ κάνουν ότι αποφεύγουν παγίδες. Οι υπόλοιποι φτιάχνουν δυάδες ένας αναβάτης ένας γάτα και μόλις πάρουν τα δύο κορίτσια το πανί τους κυνηγάνε.


6. Όλη τάξη δημιουργεί έναν κύκλο και ένα παιδί κάνει τον σερβιτόρο που τους δίνει πιάτα. Αυτοί με παντομίμα δείχνουν το αγαπημένο τους φαι. Σαν τελείωμα ο εμψυχωτής προσωνεί γεύσεις η φαγητά και τα παιδιά πρέπει να δείξουν διάθεση ενώ α τρώνε (χαρα,νόστιμο, αηδία, άνοστο, αλμυρό, καυτερό, ξινό κ.τλ.)




ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!!!







36 views0 comments

Recent Posts

See All

 Η είσοδος των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση μας έχει προσδώσει καινούριες δυνατότητες στη μαθησιακή αλλά και εκπαιδευτική διαδικασία. Μία από αυτές φυσικά είναι η μαγνητοφώνηση με διάφορα μέσα. Πόσες φορές δεν χρησιμοποιούμε αυτά τα μέσα για να ηχογραφήσουε τη φωνή κάποιου μαθητή είτε για κάποια ραδιοφωνική εκπομπή , παράσταση, είτε για κάποια επένδυση εικόνας με ηχητικό υλικό είτε ακόμη και για μία ζωντανή παρουσίαση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε μία εποχή που η εικόνα μας έχει κατακλύσει ο ήχος είναι το ακντίδοτο σε αρκετές καταστάσεις. Φυσικά και μας λύνει τα χέρια σε δύσκολες περιπτώσεις (π.χ. σε θεατρικές παραστάσεις το μεγάλο πρόβλημα είναι .... δεν ακούγονται τα λόγια, σε σχολικές ταινίες πολλά παιδιά αισθάνονται άβολα στην κάμερα αλλά είναι πιο άνετα στο μικρόφωνο). Ακόμη και για μαθησιακούς σκοπούς η ηχογράφηση της φωνής των παιδιών μπορεί να αποβεί εργαλείο για ανίχνευση τυχόν δυσκολιών στην άρθρωση, 'εκφραση ,ατοιμότητα κ.α. (Πάντα φυσικά με τη γονική συναίνεση.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένας μικρός κατάλογος από tips θα καταστεί πολύ βοηθητικός και θα αποτελέσει μία πεπατημένη για περαιτέρω διερεύνηση από τον εκάστοτε εκπαιδευτικό.

  1.     Ηχογραφώ σε ήσυχο περιβάλλον για να μην υπάρχουν παρεμβολές στο τελικό αποτέλεσμα. (παιδιά που φωνάζουν, ομιλίες, εξωτερικό περιβάλλον) . Επιλέγω μία αίθουσα σχετικά απομονωμένη και διαλέγω μόνο τα παιδιά που θα μιλήσουν.                      

  2.    Έχω επίγνωση των λεκτικών δυνατοτήτων του κάθε παιδιού και του αναθέτω απόσπασμα που να έχει δυνατότητα να μάθει.                                                                    

  3.      Πριν επιχειρήσω την ηχογράφηση πραγματοποιώ μέσα στην τάξη μία εισαγωγική παρουσίαση σχετικά με την επιστήμη του ήχου ( Πως μιλάω στο μικρόφωνο, κάνουμε απόλυτη ησυχία κατά την διάρκεια της ηχογράφησης, εξασκώ τη φωνή μου, πως αλλάζουν οι χαρακτήρες ανάλογα με την υφή, το τεμπο, την τονικότητα της φωνής)                                                                                                                                                                           

 4.   Επιλέγω προσεχτικά τον εξοπλισμό που θα αγοράσω προκειμένου να μην σπαταλήσω υπέρογκα ποσά για μία ηχογράφηση (Πολλές φορές το ίδιο το κινητό έχει μεγαλύτερες δυνατότητες και αποδεικνύεται πιο αξιόπιστο για σχολικές ηχογραφήσεις) 

 

  5.       Χρησιμοποιώ εύχρηστο και ευκολοκατανόητο λογισμικό για επεξεργασία του ηχητικού υλικού 

 Αυτά είναι τα βασικά συστατικά για μία σωστή ηχογράφηση. 

 Όσο για τον εξοπλισμό, τα σύγχρονα κινητά έχουν απίστευτες δυνατότητες ηχογράφησης και σχετικά με το editing , δηλαδή την επεξεργασία των ηχητικών αποσπασμάτων , προτiμήστε το audacity.  Πατώντας πάνω στη λέξη οδηγείστε στον ιστότοπο που μπορείτε να κατεβάσετε το αντίστοιχο λογισμικό.

                  Kαλή περιηγηση στον μαγικό κόσμο του μαθητικού ραδιοφώνου. 

                 Πατώντας πάνω στο απο κάτω logo κατευθύνεστε στον διαδικτυακό χώρο του european scoll radio για να ενημερωθείτε για διαγωνισμούς , επιμορφώσεις και εκδηλώσεις σχετικά με τον θεσμό του ραδιοφώνου στο σχολικό περιβάλλον.

      

αρχείο λήψης (12).jpg
images (5).jpg
αρχείο λήψης (1).png
images (4).jpg
αρχείο λήψης (15).jpg
αρχείο λήψης (13).jpg
αρχείο λήψης (14).jpg

 Ηχογράφηση ... κάποια μικρά tips .

bottom of page